Workshops under FoMM 2023

Manuell medicin och smärta – vad vet vi idag?

I år har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper genom att anmäla dig till två mycket intressanta workshops. Du som anmäler dig får den ena worshopen på förmiddagen och den andra på eftermiddagen. Lunch och fika ingår. Den ena workshopen hålls av Nicole Oliver, kiropraktor från England. Nicole har under många år varit en mycket uppskattad workshophållare världen över inom funktionell neurologi och klinisk tillämpning av neurovetenskap. Den andra workshopen är det Mathias Brunberg, legitimerad naprapat, som står för. Mathias startade Naprapatnätverket som anordnar fortbildningsdagar för naprapater och i samverkan med Svenska Naprapatförbundet håller han nu en workshop med bäring på analys och ledbehandling av ileum mot sacrum. Sammantaget blir det två workshops med mycket nytt och mycket praktisk tillämpning som du kan ta med dig direkt hem till dina patienter. Priser för workshopsen framgår när du fyller i anmälningsformuläret – du har inte bokat dig för något förrän du tryckt på Skicka-knappen sist i formuläret. Workshopsen ingår i ett av de rabatterade paket du som medlem i Svenska, Norska eller Finska naprapatförbunden har möjlighet att boka.

WORKSHOP 1

¨A practical introduction to functional neurology¨

Nicole Oliver

Nicole graduated from the Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in 2005 and began studying functional neurology in 2006. She gained the Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board (DACNB) qualification four years later. Alongside clinical practice she lectures for Neuroseminars, teaching functional neurology to chiropractors, osteopaths, physiotherapists and other health care professionals in the UK and Europe. Nicole has presented at several conferences and conventions, including the 2014 & 2016 European Chiropractors Union (ECU) Conventions, the 2019 World Federation of Chiropractic (WFC) Congress, and at the annual or biannual conferences/ meetings of the Swiss, German, Norwegian, Belgian, Finnish, Swedish, Irish and Scottish national associations.

WORKSHOP 2

¨Analys & Ledbehandling av ileum mot sacrum¨

Mathias Brunberg

Mathias Brunberg, naprapat från Trollhättan, välkomnar dig till en workshop med analys & ledbehandling av ilium mot sacrum. Under denna workshop kommer Mathias presentera ett relativt enkelt sätt att analysera och ledbehandla nedsatt rörlighet i bäckenleden. Teknikerna som kommer att visas är främst hämtade från grenar inom kiropraktiken. Under workshopen kommer vi förutsätta att vi uteslutit problematik från lumbalryggen, höftleden och eventuellt nedsatt stabilitet i bäckenlederna. Vi kommer att fokusera på undersökningsmetodik och ledbehandling av ilium mot sacrum med gemensamma diskussioner under workshopens gång.

Missa inte FoMM 2023

20-22 april 2023 – Djurönäset Konferens & Hotell och Naprapathögskolan

Årets utställning

En förutsättning för att vi ska kunna arrangera FoMM är att vi har bra och intresserade samarbetspartners. Våra utställare möjliggör inte bara vår kongress utan har också med sig massor av bra produkter och tjänster som du som naprapat kan ha nytta av. Använd pauser och luncher väl och besök utställarna under torsdagen och fredagen– håll ögonen öppna – det finns många fina erbjudanden under kongressdagarna.

Precis som under vår förra kongress arrangerar vi på torsdagskvällen, den 20 april, ett utställarmingel där du har möjlighet att träffa utställarna och ta del av det de har att bjuda på under informella omständigheter. Några av dem kommer att hålla kortare föredrag där de visar sina produkter. Själva minglet är gratis och börjar 18.30 – det är bara att komma ut till Djurönäset så träffar du såväl utställare som kollegor. Om du vill kan du beställa en god middagswrap under minglet – det gör du i anmälningsformuläret.

Boka ditt boende på Djurönäset

I år arrangerar vi för första gången FoMM på vackra Djurönäset Konferens & Hotell. Du som bor kvar har i rumspriset tillgång till deras mycket fina SPA med bassänger såväl inne som ute. Vi har reserverade rum till bra priser fram till den 22 mars. Missa inte att boka ditt boende innan dess. Efter den 22 mars går det också att boka rum, men endast i mån av plats. Du bokar och betalar rum via knapparna för rumsbokning här på sidan. Priserna för rum är 1515 kr. för enkelrum per natt och för dubbelrum per person och natt 1315 kr. (båda exklusive moms). Klicka på ¨Boka¨ och välj ¨ Boka rum och paket¨. I rutan ¨Jag har en kod¨ skriver du in Naprapaterna.

Allmän information om FoMM

FoMM (Forum on Manual Medicine) är Nordens största kongress inom avancerad manuell medicin. Kongressen arrangeras av Svenska Naprapatförbundet varje år och lockar drygt 500 deltagare. Deltagarna är främst naprapater men även andra yrkesgrupper som kiropraktorer och fysioterapeuter deltar. FoMM har arrangerats sedan 2009 och haft olika teman av intresse för manuellmedicinare. Många mycket namnkunniga föreläsare har genom åren fördjupat deltagarnas kunskaper inom olika områden. Målsättningen för FoMM är att ha en hög vetenskaplig nivå med stark klinisk koppling. Kongressen hålls under en heldag med ett antal intressanta presentationer av framstående forskare inom för temat intressanta områden. En pre-congress hålls också under en eller flera dagar innan kongressdagen och under dessa dagar arrangeras ett antal aktuella workshops, också dessa med bäring på temat. Dagen efter FoMM arrangeras ett Naprapatkonvent där frågor som är intressanta för Sveriges Naprapater diskuteras. Även Svenska Naprapatförbundets årsmöte hålls under den dagen. Här nedan kan du läsa om tidigare kongresser!

Vi som arrangerar FoMM

Det är Svenska Naprapatförbundet som har grundat och arrangerar FoMM, Forum on Manual Medicine. Förbundet består av cirka 1500 medlemmar där de flesta är aktiva, legitimerade naprapater. Naprapater är experter på att undersöka, behandla och rehabilitera funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. De flesta naprapater är privata vårdgivare men det finns också naprapater som är anställda på företag, inom idrottsrörelsen eller inom den landstingsfinansierade vården. Vill du veta mer om naprapater eller naprapati klickar du bara på länken nedan.

Frågor om FoMM eller Svenska Naprapatförbundet ställer du till; amc@naprapater.se

Kontakt
amc@naprapater.se
073 354 17 65