Workshops under FoMM 2024

I år har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper genom att anmäla dig till två mycket intressanta workshops. Du som anmäler dig får den ena workshopen på förmiddagen och den andra på eftermiddagen. Lunch och fika ingår. Den ena workshopen hålls av Igor Dijkers och Tomas van den Hof, kiropraktorer från Nederländerna. De är båda auktoriteter inom funktionell neurologi och presenterar teori och praktik utifrån ett vetenskapligt perspektiv. Fokus är hur vi kan använda funktionell neurologi i diagnostik och behandling med bäring på lätta traumatiska skallskador/hjärnskakningar. Den andra workshopen är det Nidal Awad, legitimerad naprapat, som står för. Nidal är sedan många år en mycket uppskattad föreläsare såväl på Naprapathögskolan som vid många fortbildningar. Nidal fokuserar på patientsäkerhet vid behandling av halsryggraden – du får bland annat ta del av stabilitetstester och manipulationsbehandling. Sammantaget blir det två workshops med mycket nytt och mycket praktisk tillämpning som du kan ta med dig direkt hem till dina patienter. Priser för workshopsen framgår när du fyller i anmälningsformuläret – du har inte bokat dig för något förrän du tryckt på Skicka-knappen sist i formuläret. Workshopsen ingår i ett av de rabatterade paket du som medlem i Svenska, Norska eller Finska naprapatförbunden har möjlighet att boka.

WORKSHOP 1

¨Concussion, long-lasting symptoms and how Functional Neurology can help¨

Igor Dijkers

MSc., MChiro, DC, Chair European Academy of Chiropractic

Thomas van den Hof

Dr. of Chiropractic

Functional neurology (FN) centralizes the functionality of the human nervous system and focuses on its rehabilitation. FN uses sensory, motor and cognitive based therapies, often in person specific combinations to promote neuroplasticity and support recovery and function. FN is particularly important with regards to chronic conditions e.g. long-term sequelae of concussion, persisting dizziness and chronic musculoskeletal pain. In this workshop the emphasis will be on mild traumatic brain injury (mTBI /concussion) it’s epidemiology, pathophysiology, evaluation and basic treatments and interventions. We’ll dive into the functionality of the autonomic nervous system and the brainstem nuclei in particular the importance of the vestibular, oculomotor and trigeminal nuclei and specific treatment applications of each.

WORKSHOP 2

¨Undersökning och behandling av halsryggraden på ett patientsäkert sätt¨

Nidal Awad

Legitimerad naprapat

I alla våra behandlingar skall vi alltid väga eventuella risker mot den nytta behandlingen kan ge. Särskilt viktigt är det när vi behandlar halsryggraden. I den här workshopen har du möjlighet att uppdatera dina kunskaper vad gäller yellow flags och red flags och din undersökningsmetodik vad gäller till exempel stabilitetstester i övre nacklederna. Och så blir det mycket praktiskt arbete med manipulationsteknik där Nidal på sitt unika sätt inspirerar dig till att utvecklas. Från den här workshopen kommer du att kunna ta med dig många bra saker direkt till din klinik.

Missa inte FoMM 2024

18 - 19 april på Scandic Infracity och Naprapathögskolan

Årets utställning

En förutsättning för att vi ska kunna arrangera FoMM är att vi har bra och intresserade samarbetspartners. Våra utställare möjliggör inte bara vår kongress utan har också med sig massor av bra produkter och tjänster som du som naprapat kan ha nytta av. Använd pauser och luncher väl och besök utställarna under torsdagen och fredagen– håll ögonen öppna – det finns många fina erbjudanden under kongressdagarna.

Precis som under förra årets kongress arrangerar vi på torsdagskvällen, den 18 april, ett utställarmingel där du har möjlighet att träffa utställarna och ta del av många bra erbjudanden. Några av dem kommer att hålla kortare föredrag där de visar sina produkter. Själva minglet är gratis och börjar 18.30 – det är bara att komma ut till Scandic Infracity så träffar du såväl utställare som kollegor. Du anmäler dig till utställarminglet via anmälningsknapparna och om du vill kan du också beställa en god middagswrap under minglet. 

Boka ditt boende på Scandic Infracity

I år kommer vi tillbaka till Scandic Infracity i Upplands Väsby mellan Stockholm och Arlanda. Mycket fin konferensanläggning, bra mat, boende till rimligt pris och riktigt bra kommunikationer oavsett var du kommer från. Du kan boka våra förbokade rum till bra pris till och med den 4 april. Därefter bokar du rum i mån av plats. Du bokar och betalar via knapparna här på sidan. Priserna för rummen är 1250 kr/natt för 1 pers eller 1450 kr/natt för 2 pers i ett Standard Twinrum. Bokningskoden BNAP180424 ska uppges vid bokningstillfället för att ta del av era reserverade rum och erhålla ert fasta pris.

Allmän information om FoMM

Fomm, Forum on Manual Medicine, är Nordens största kongress inom avancerad manuell medicin. Kongressen arrangeras årligen av Svenska Naprapatförbundet och lockar upp till 500 deltagare. Deltagarna är främst naprapater men även kiropraktorer och fysioterapeuter deltar. FoMM har arrangerats sedan 2009 och har haft olika teman av intresse för manuellterapeuter. Många auktoriteter inom olika områden har genom åren uppdaterat och fördjupat deltagarnas kunskaper inom många områden. Målsättningen för FoMM är att hålla en hög vetenskaplig nivå samtidigt som den kliniska kopplingen är tydlig. Kongressen hålls under en heldag och från och med 2024 med såväl teoretiska presentationer som kliniska förevisningar. En precongress med workshops med bäring på manuell medicin hålls dagen innan kongressen. Som avslutning på kongressdagen hålls Svenska Naprapatförbundets årsmöte och en inspirationsföreläsning. Här nedan kan du läsa om tidigare kongresser.

Vi som arrangerar FoMM

Det är Svenska Naprapatförbundet som har grundat och arrangerar FoMM, Forum on Manual Medicine. Förbundet består av cirka 1500 medlemmar där de flesta är aktiva, legitimerade naprapater. Naprapater är experter på att undersöka, behandla och rehabilitera funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. De flesta naprapater är privata vårdgivare men det finns också naprapater som är anställda på företag, inom idrottsrörelsen eller inom den landstingsfinansierade vården. Vill du veta mer om naprapater eller naprapati klickar du bara på länken nedan.

Frågor om FoMM eller Svenska Naprapatförbundet ställer du till; amc@naprapater.se

Kontakt
amc@naprapater.se
073 354 17 65